27 Aralık 2022 Salı

Hamilelikte Göğüs Ağrısı

 Hamilelikte Göğüs Ağrısı

Hamilelik sırasında göğüs ağrısı sık görülen bir durumdur. Aşağıdakileri içeren bir dizi nedenden dolayı olabilir:

- Diyaframa baskı yapan rahmin neden olduğu ağrı

- Hazımsızlık veya mide yanmasından kaynaklanan ağrı

- Üst karın veya mide bölgesindeki kas kramplarından kaynaklanan ağrı

- Kan basıncında ve kalp atış hızında artışa neden olan stres ve kaygı

- Safra taşları veya böbrek taşlarının bir sonucu olarak göğüs ağrısı.

Bu yazımızda hamilelikte göğüs ağrısının nasıl tedavi edileceğinden bahsedeceğiz.

Hamilelikte Göğüs Ağrısı Neden Olur ?

Hamilelik sırasında göğüs ağrısı yaygındır ve birçok farklı faktörden kaynaklanabilir.

Hamilelik sırasında göğüs ağrısı yaygın bir semptomdur, ancak birçok farklı faktörden kaynaklanabilir. Göğüs ağrısının nedenini bilmek önemlidir, böylece onu rahatlatmak için uygun adımları atabilirsiniz.

Hamilelikte göğüs ağrısına genellikle üç şeyden biri neden olur: mide ekşimesi, hazımsızlık veya kabızlık. Bu nedenlerin tedavisi, göğüs ağrınıza neyin sebep olduğuna bağlı olarak değişir, ancak genel olarak mide ekşimesi ve hazımsızlık için antiasitleri ve kabızlık için dışkı yumuşatıcıları denemelisiniz. Bu tedavileri denedikten sonra göğüs ağrılarınız devam ederse, hamilelikte göğüs ağrısının diğer olası nedenleri hakkında doktorunuza danışın.

Hamilelikte Göğüs Ağrısı Nasıl Geçer ?

Bu genellikle geçici bir sorundur ve şiddetli olduğunda, mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım almanız önerilir, kadınların yalnızca beşte biri yüksek tansiyon ve preeklampsi geliştirir.

Hamilelik sırasında mideniz bulandığında veya öfke patlaması yaşadığınızda nefesinizi tutmanız yardımcı olmaz, bu nedenle bu yazıda size hamilelik sırasında göğüs ağrısını hafifletmeye yardımcı olacak bazı yararlı ipuçları vereceğiz;

1) Bolca su için - Yeterince su içmek, tüm organların birlikte sorunsuz çalışmasını sağlar ve size iyi bir enerji akışı sağlar.

2) Akupunkturu deneyin - Çin Akupunktur Enstitüsü araştırmacıları, 90'larda yaklaşık 100 hamile kadının katıldığı kontrollü bir çalışmada, akupunkturun hem fiziksel ağrıyı hem de günlük yaşam üzerindeki etkisini azalttığını buldu; 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder