26 Mart 2010 Cuma

Hamilelikte Karın Ağrısı ve Sebepleri

Hamilelik döneminde yaşanan en büyük ağrılardan birisi de karın ağrısıdır. Hamileliğin başlarında pek çok kadın bu durumdan şikayetçidır.
Hamileliğin başlarında görünen karın ağrısı adet gunun gecikmesini izleyen ilk bir kaç hafta içinde bile görülebilir. Bir çok kadın bu durumu adet olacağım hissine kapılır.
Hamilelikte karın ağrısı ve rahatsızlığın temel nedenlerinden birisi rahimi yerinde tutan bağların gerilmesidir. Rahim genişledikçe zarlarda zorlama ve gerilmeye neden olur. Bu tarz gerilmeler kadın tarafından ağrı gibi hissedilir.  Bir çok hamile kadın bu durumu bıçak saplanmış gibi hissettiklerini soylerler. Gerilme acısı ve ağrıları en çok 13 ve 19 cu haftalarda görülür.  Çift tarafta ya da tek bir yönde de hissedilebilir. Bu durumun sebebi ise ani yapılmış bir hareket ile görülebilir.
Bir başka sebep ise kabızlık ve mide yanması  karın ağrısına yol açabilir .
Hamilelikte yaşanan karın ağrıları çok önem taşıyan ağrılar değildir. Fakat , karın ağrısı sebepleri bir çok nedene bağlı olabilir. Ki bu da  anne ve bebeğin sağlığını etkiyelecek bir onem kazanabilir.
Bunlarda başka dejenere olan miyomlar , apandisit hatta mide delinmesi bile karın ağrısına götürecek en başlı nedenlerden bazılarıdır. Bu sebepten yaşanan herhangi bir karın ağrısında beklemeden dokturunuzla kesinlikle irtibatta olmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder