26 Mart 2010 Cuma

Hamilelikte ilk Aylardaki Ağrılar

Her kadın hamilelik sureci boyunca yaşadığı ağrıların sebeplerini merak eder ve hangi durumlarda doktora başvurulacağını bilmek ister. Işte bu yazıda , hamile bayanların yaşanılan genel ağrılar hakkında bir bilgi edinilmesi amaç edinilmistir.
Fizyolojik Ağrılar
Erken hamilelik te ağrı sorunu her zaman var olmuştur. Bu fizyolojik ağrıların başında rahim dekı gerilmelerden dolayi kaynaklanmaktadır. Diger bir sebep ise fizyolojik yumurtlama kistlerinin yarattığı gerginlik ağrısıdır. Bunlardan başka hafif derecede adet ağrısı şeklinde sancılar hissedilebilir. Bu bahsettiğimiz ağrıların aşırı bir şekilde hissedilmesi bir problemin işaretçisi olabilir. Hamileliğin ilk aylarında yetersiz beslenme sebeyiyle bağırsakların tembelleşmesi veya gaz birikimi ile birlikte kabızlık karın ve kasık ağrılarına neden olur. Bu durumun çözümü ise diyet uygulamak veya bitkisel ilaç kullanımıdır.
Şiddetli Karın Ağrıları
Hamilelik ile beraber olan karın ağrılarının bir bölümü normal gebelikle ilgili olmayan fakat ciddiyet taşıyan durumlar da olabilir. Erken gebelikte özellikle dikkatli olunması gereken dış gebeliktir. Dış gebelikte gebelik testi müspet olmasına rağmen rahim içinde gebelik saptanmaz ve karın içine kanamaya sebep olarak cerrahi müdahale için sebep oluşturabilir. Diğer sebepler apandisit, mide kanaması ve diğer barsak hastalıkları olabilir. Belirtiler gebe olmayan kişilerle benzerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder